Ara
BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

Beceri ve Yetkinlikler

31.10.2024 09:44

1 Toplumsal sorumluluk bilinciyle donanmış, ülke çapındaki sorunlara duyarlı, kamu yararını gözeten, eğitim-öğretim, araştırma ve girişimcilik alanlarında etkin bir rol üstlenen, yaşadığı kentin kalkınmasına ve gelişmesine destek olacak hizmetler sunma.
2 Evrensel düzeyde bilime ve sanata katkı sağlayan, etik değerlere saygı gösteren, yenilikçi bir üniversite olma hedefiyle bilgi ve teknoloji üreten, üniversite-toplum-sanayi işbirliğini esas alarak nitelikli eğitim kalitesi ile araştırma ve proje faaliyetleri yürüten disiplinlerarası araştırmalar gerçekleştirme.
3 Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisine sahiptir
4 İlgili alanda uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak veya paydaşlarıyla ortaklaşa yürütebilir ve analitik düşünme yeteneğini kullanabilir
5 Tarımsal üretim açısından ülkenin ve bölgenin güçlü yönlerinin korunması ve kullanılması
6 Tarımın stratejik öneminin kavranması
7 Doğal kaynakların, doğal dengenin korunması ve sürdürülebilir tarım sistemlerinin kavranması
8 Bitkisel üretimi etkileyen biyotik ve abiyotik faktörlerin kavranması, bitkisel üretim tekniklerinin öğrenilmesi, planlanması ve uygulanması
9 Gıda güvenliği ve tarımda kendine yeterli olmanın önemi
10 Alanıyla ilgili olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceleyebilme, araştırmalara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisi
12 Mesleki sorumluluk ve etik bilincinin geliştirilmesi

Hızlı Erişim